Din lokale put and take sø, er grobund for oplevelser og sammenhold

Put and take fiskeri kan noget helt specielt. Lystfiskeri i landets fiskesøer, tilbyder dig eller dine børn at fange en oplevelse, som kan tages med hjem og måske komme på spisebordet.

Hvad er en put and take sø? Og hvordan virker den?

Fiskesø, put and take, fiskepark, fiskeland kært barn har mange navne, men fælles for disse navne er at der er tale om søer, hvor der jævnligt udsættes fisk, som man kan forsøge af fange. 

Navnet put and take er et misforstået begreb, da konceptet siger at du putter penge i søen og tager fisk med hjem. Konceptet lyder simpelt, men der ligger meget mere under konceptet! Kort fortalt så betaler man en timepris ud fra et antal timer, som man ønsker at fiske i. Her efter må man forsøge på lovlig vis, at fange de fisk, som er tilladt inden for den betale tidsramme. 

Alle ønsker at fange fisk, men ikke alle kan få fisk med hjem. En put and take sø, virker ret simpelt. Det er antallet af besøgende, som diktere antallet af fisk i søen. Mange søer køre med 50-60% procents udsætninger. Det betyder at 50-60% af indkomsten bruges på at købe nye fisk. Resten går til vedligeholdelse, strøm, vand og eventuelt forpagtning af søen. 

Hvorfor tage ud og fiske i en put and take?

Det danske land er fyldt med gode fiske oplevelser. Vores kystlinje rummer cirka 8.500km kyst! Der er dog meget længere mellem fiskene og forholdene er ikke særlig familie venlige. Fiskeri i put and take, er dejlig uforpligtende. Du betaler kun for den tid du bruger, og behøver ikke binde dig op på statens fisketegn eller dyrt udstyr, for at komme i gang. De fleste fiskesøer rummer bænke, overdækket skur, toilet, grill, renseplads og nogle har også en legeplads til de mindste. Det er ofte nemt at komme ned til vandet og det kræver ikke de vilde kaste egenskaber, for at kunne fange en fisk. Faktisk er det vigtigste blot at det yderste stykke af fiskestangen er sat helt rigtigt op. Dette vil du kunne læse mere om under afsnittet udstyr og grej. Ved en put and take sø, vil man ofte kunne sidde og nyde sin madpakke, naturen og stilheden i en mere rolig grad end ved den barske danske kyst.

Fiskegrej tilbud ⇒ Finde de bedste tilbud på fiskegrej her

Du behøver ikke være god til at fiske, for at kunne fange fisk! Put and take fiskeri er for alle!

Fiskeri i put and take kan noget, som mange andre former for lystfiskeri ikke kan, det giver nemlig knap så erfarne herre, damer, drenge, piger eller din mormor en god mulighed for at fange en fisk. I Blandt de næste sider vil du blive mødt af en guide, som forklare dig fiskemetoderne, årstiderne og de små tricks, som måske kan gøre dig til den næste stor fanger! Fiskeri i put and take er for alle personer I alle aldre og niveauer. Er du begynder, så betaler du for et håb om at udvikle dig i en kravlegård af fisk, hvor du ved fiskene er der, men det er evnerne der kommer på prøve. Er du mere erfaren er det måske jagten på at regne ud hvad fiskene bider på. Fælles er at vi tager ud for at fiske og måske tage en fisk eller 2 med hjem. Rammer du en god dag, så er chancerne rigtige gode også for den nye lystfisker og rammer du en dårlig dag, så har du bidraget til flere fisk i søen til dit næste besøg. 

Hvilke fisk kan jeg fange i en put and take sø?

Lystfiskeri i de danske ørredsøer, er primært fiskeri efter ørred. Det mest udsatte fisk og mest udbredte fisk, som høre til put and take fiskeri er regnbueørreden. Denne nord Amerikanske fisk har sine aner fra det nordlige USA og Canada og trives derfor perfekt i vores søer, da klimaet minder meget om hinanden. Fisken bliver opdrættet her hjemme i dambrug som sikre en høj kvalitets af den fisk vi fanger og spiser. Det er de danske dambrug, som både forsyner restaurantionsbranchen, dagligvare butikker og put and take søer med fisk. De seneste år sætter flere og flere fiskesøer også andre ørredarter. Udover regnbueørred, kan man også fange guldørred, tigerørred, bækørred, kildeørred og brødding. Den nyeste trend er at der også udsættes Sunshine Bass, som høre mere til aborre familien, men er bestemt fangsten og kødet værd! 

sunshine bass solskins aborre put and take

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *