Størfiskeri

Fiskebeklædning er en stor del af en lystfiskers succesoplevelse. For har du som lystfisker den rette beklædning på samt det rette udstyr med dig, bliver hele oplevelsen bedre – og du er ikke nødt til at holde igen, fordi beklædningen begrænser dig.

Der er stort set ikke nogen grænser for, hvad der alt findes af fiskebeklædning. Dette kan være alt lige fra fiskeveste og fiskehandsker til fiskebukser og fiskeundertøj for at kunne holde varmen. Vigtigst er dog at prioritere fiskebeklædning, der er 100% vandtæt, vindtæt og ikke mindst åndbar. For dette er egenskaber, du ikke kan være foruden, når du fisker ved hav, å eller sø.

størfiskeri

Forhandlere af fiskegrej til størfiskeri

Guider, test og artikler om størfiskeri

Tilbud på Stør grej

Skal du igang med størfiskeri, så kan du på siden her finde et udvalg af gode tilbud og rabatter på diverse fiskegrej til at fange stør. Du kan finde tilbud på pellets, boilies, line, stænger, forfang og andet godt grej til fiske efter stør. Det gode ved at købe fiskegrej til størfiskeri på tilbud, er at dette grej også kan bruges til karper eller geddefiskeri hvis man fisker deadbait.

Stør fiskeudstyr

størfiskegrejDet kræver noget bestemt fiskegrej hvis man skal fiske efter de store stør. Både Beluga stør og hvid stør kan blive rigtig store og kan veje over 100kilo. Det betyder der er store krav til anvendelsen af det rigtige fiskegrej til størfiskeri. Søerne rummer store fisk, som betyder man skal have en god fiskeline. Det anbefales at man ikke anvender fiskeline under 0 ,30mm og geren tykkere. Nogle søer må man gerne anvende fletline til fiskeri efter stør, men det er ikke tillad alle steder. Put and take søen Blue Rock har dog påkrævet at der anvendes fletline som hoveline. En fælles regel er der altid skal være en leader, som beskytter fisken. Det anbefales at denne leader er 2 meter lang og er lavet af softbraid eller tyk nylon.

Stør fiskestang/stør fiskestænger

Før du begiver dig ud i jagten på en ny stang til at fiske stør, så skal der lige være styr på regler omkring krav af fiskestangens styrke. Det er nemlig påkrævet at minimums styrken på stangen at den mindst kan klare 2,5LBS. Efter som der stadig bliver udsat stører og stører fisk, så kan man med fordel gå lidt op i styrke til en 3 lbs eller 3,5 lbs. Så kan man også bruge disse stænger til fiskeri efter karper, gedde eller anden rovfisk.

Stør fiskesæt

Der kan være mange penge at spare hvis man kigger efter stør fiskesæt. Der kan være store rabatter og lidt at spare, da disse sæt ofte kommer klar til fiskeri. Ved at købe et stør fisksæt, er du sikker på at sættet er beregnet til fiskeri efter stør. Nogle gange er der også tilbud på flere fiskesæt, da man sjældent kun anvender 1 fiskestang når man fisker efter karper eller stør. De fleste anvender altid 2 eller 3 sæt afgangen for at optimere sine chancer for at fange flere stør.

Stør agn og forfang

Når man vil fiske efter stør, så kan man anvende forskellige typer af agn. Det mest almindelige til fiskeri efter stør er enten pellets eller boilies. Alt efter hvilket agn du vil fiske med kan man bruge forskellige typer af forfang til fiskeriet. Er du til traditionel fiskeri med pellets eller boilies kan man anvende et simpelt hair rig som forfang. Fisker man i en sø hvor bunden er meget blød, kan man med fordel anvende en pop up. Denne pop up løfter agnen fri fra bunden. Fiskeri med popup kan både være på et almindeligt hair rig, sliped D-rig eller stiff D-rig. Alt efter hvilken type rig du vil anvende, så kan man bruge forskellige typer af materiale til disse forfang. Det mest almindelige er et forfang af soft braid til hairrig. Vil man lave et mere stift forfang kan man bruge en god tyk flourcarbon line.

Karpe udstyr

I de fleste søer hvor der også er udsat stør, kan man også fiske efter karper. Karpefiskeriet foregår på samme måde, som man fisker efter stør. Det sker engang i mellem, at man fanger en karpe, som bifangst. Støren kan gode lide de samme agn, som karpen, hvilket betyder at man ofte ville fange stør under sit karpefiskeri.

Se mere om karpefiskeri her

karpe fiskeri efter karpe