Tips og Tilbehør til varmrøgning og koldrøgning af ørred

Her på siden finder du et udvalg af TILBUD og tilbehør, til at varmrøge eller koldrøge din fangst! Lav dit egent bacon eller en lækker ørredsalat. 

Røgning af ørred i kuglegrill

Her kan du læse, hvordan man kan varmrøge en regnbueørred i fx en kuglegrill. Læs her hvor nemt og yderst velsmagende den bliver.

Saltning og tørring af ørred - Røgning af fisk

Tag ørreden op af fryseren dagen før og lig den i køleskabet. Næste dag skulle den gerne være tøet op. Lav en saltblanding på cirka en 8% saltlage. Man skal bruge 3 liter vand og opløse det med 240 gram salt heri og 1 stk sukker. Kom ørreden  i lagen og  stil den i køleskabet natten over (ca. 12 timer).

Efter saltning skylles ørreden  grundigt. Dub den tør med køkkenrulle – Sæt tandstikker på tværs i bugen for at holde ørreden åben .Derefter kom ørreden på en rist og stil den til tørre på terrassen eller et sted med frisk luft og skygge med et insektnet over. Det er vigtigt, at fisken er beskyttet mod fluer mm. under tørringen. Ørreden skal helst tørre i mere end fem timer. Den tager heller ikke skade af at tørre længere.

varmrøgning ørred - fisk nemt
Varmrøget ørred

Røgning af ørred på grill

Man kan sagtens anvende standard 57 cm Weber kuglegrill, eller anden kuglegrill. Det er klart en fordel med et termometer i låget. Til røgning på kuglegrill kan man købe en Smokenatorindsats, som man kan anvende, når man vil grille noget ved lavere temperature (100-120 grader) lidt alla Weber Smokey Mountain.

Smokenatoren består af to “brænd”-kamre, som adskilles af et vandkar. Alt efter ønskede temperatur tænder man op. Til ørred er kun et kammer nødvendigt. Kom vand i vand kammeret og tænd grillen op med trækul eller briketter, som også kan anvendes. Spjældene i kulgegrillen skal begge næsten være lukket. Målet er en temperatur på ca. 70-80 grader. Med lidt finjustering af spjældene kan du cirka ramme en temperatur lige under 80 grader. Har du ikke en Smokenator, kan du bare nøjes med at tænde op i den ene side af grillen med nogle briketter eller trækul. Fisken må bare ikke ligge direkte over de varme kul.

Bøgeflis er perfekt til røgning af ørred, men andet flis kan også bruges. Husk og lig dem i vand lidt tid inden røgning.

Kom ørreden på grillen, og smid en håndfuld flis på kullene. Fisken skal cirka have 2-3 timers røg. Hver halve time smides der et par små stykker trækul på samt en ny håndfuld flis. Efter 2 1/2 time burde fisken have fået en flot, gylden farve og kødet er flot lyserødt.

Hvad skal du bruge til kold eller varmrøgning?

Røgesmuld
349,-
-

Nu kan du nemt selv lave koldrøget fisk! Smokepins kan næsten bruges over alt og kan anvendes til det mest. 

Gør sommeren kød eller fisk lidt ekstra lækkert med disse Smokepins.

27 stk i den store pakke! 

lav selv koldrøget fisk
175,-
-

Nu kan du nemt selv lave koldrøget fisk! Smokepins kan næsten bruges over alt og kan anvendes til det mest. 

Gør sommeren kød eller fisk lidt ekstra lækkert med disse Smokepins.

12 stk i den denne pakke! 

Kasper røghat
299,-
599,-

Her kan du nemt røge dine fisk eller kød! Den er også kendt som en Kasper Røghat. Du skal kun bruge sprit og smuld, så er du igang! 

Flere tilbud på tilbehør til røgning

Tilbud på tilbehør til kold og varmrøgning