Sponseret indlæg

Efterhånden findes der et hav af forskellige fiskenet på markedet, der varierer i alt fra form og maskestørrelse til materiale og rækkevidde. Det er derfor væsentligt at gøre sig en række gode overvejelser, inden du bestiller det første og bedste net, du kommer i nærheden af.

 

Først og fremmest bør du tænke over, hvor store fisk dit net skal kunne rumme, og herefter hvor nettet skal bruges henne. Typisk er det nemlig typen af fiskeri, der er afgørende for, hvilket fangstnet man bør investere i, og derfor har vi i samarbejde med Almas Park & Fritid lavet denne guide, så du kan vælge det rigtige net fra start.

Fiskenet til kyst, hav, åfiskeri med mere

Som lystfisker kan det være en frustrerende følelse og oplevelse, når man kan mærke, at man har bid, men fisken er for tung til at blive halet i land, og ingen har et net, der kan nå langt nok ud. Derfor kan vi anbefale dig at købe et fiskenet med teleskop, hvis du fisker på havnen eller i den lokale put and take sø, hvor det kan være svært at nå langt nok ud på vandet.

 

Er der omvendt tale om kystfiskeri, har du ikke nødvendigvis brug for teleskopstangen. Her er det i stedet vigtigere med en fast ramme eller et flydende net, som ikke driver til bunds, hvis du skulle ske at tabe det.

 

Ved åfiskeri, hvor man går meget langs bredden, er det bedst at anvende et foldenet, der kan hænge på ryggen, hvor det ikke kommer i karambolage med træer, grene eller lignende undervejs. 

 

Til de fleste typer af net kan man købe en magnet, som sørger for, at nettet altid hænger klar og er nemt at få fat i, lige så snart du har brug for det.

Hurtig intro til at bruge dit nye fangstnet korrekt

Selvom man skulle tro, at det er forholdsvist simpelt og lige til at bruge et fiskenet rigtigt, så kræver det alligevel en grad af snilde, hvis du vil sikre dig, at fisken kommer godt i land og med dig hjem.

 

Når du kan mærke, at en fisk har bidt sig på, skal du til at starte med trække den så tæt ind til dig som muligt. Sørg for at holde linen stram, mens du placerer nettet under fisken. I en jævn, opadgående bevægelse løfter du nu nettet op, så det omslutter fisken, og så trækker du ellers nettet til dig. 

 

Tillykke – du har nu fanget din første fisk.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *