Beklædning

Her finder du artikler og information om beklædning til lystfiskeri

Forhandlere af fiskebeklædning

Guider og test af beklædning til lystfiskeri

Fiskebeklædning til det våde fiskeri

Når du fisker til havs eller begiver dig ud i søen eller åen for at finde de bedste fiskepladser, er det vigtigt, at du er godt klædt på. Det kan nemt tage timer, før en ørred bider på – og her er det vigtigt, at du undervejs ikke er begyndt at fryse.

Til det våde fiskeri anbefales det, at du ifører dig waders, varme inderlag, et varmt fleece mellemlag og en vandtæt fiskejakke, så du ikke kommer til at blive våd eller begynder at fryse, når du tålmodigt står og venter på, at der er bid.

Det er lige før, det ikke kan blive varmt nok, når det kommer til vådt fiskeri – heller ikke om sommeren, da vind og vand ved den forkerte beklædning hurtigt kan underafkøle dig.

Fiskebeklædning til det tørre fiskeri

Til det tørre fiskeri er det ikke nødvendigt med waders. Men, selvom det foregår på land, er det fortsat vigtigt, at du har rigeligt med tøj på. For det danske vejr er uforudsigeligt og kan på få øjeblikke gøre dig gennemblødt og kold. Det er derfor en fordel altid at have en god fiskejakke, der isolerer godt, sammen med under- og mellemlag, der holder dig varm, selv hvis det skulle være overskyet og blæsende.

Vadestøvler eller en anden form for vandtætte støvler er også at foretrække, da du aldrig kan være sikker på, om du er nødt til at gå ud i søen eller åen for at trække fisken ind. Undervurder endeligt ikke fiskebeklædningen – jo varmere, jo bedre.

Fiskebeklædning som øger din sikkerhed

Fisker du meget til havs, er det ekstra vigtigt, at du tager fiskebeklædning på, der er med til at øge din sikkerhed. Der skal ikke mere end et øjebliks uopmærksomhed til, at det kan gå galt.

Klæd dig derfor gerne på med en flydedragt og en redningsvest, hvis du fisker længere ude på havet eller på en dyb sø for den sags skyld. Flydedragten er ikke nok i sig selv. Der skal også en redningsvest til, at du kan være sikker på, at du holder dig oppe, hvis uheldet skulle være ude. Det er bedre at bruge pengene på det end at gå og være nervøs, da det kan være ganske afgørende.

Fiskebeklædning på tilbud

Fiskebeklædning kan hurtigt løbe op i mange penge, da det er meget beklædning, der skal til for, at det bliver en god fisketur. For at gøre det billigere kan du med fordel holde øje efter fiskebeklædning på tilbud. Det kan meget hurtigt betale sig – især hvis du mangler rigtig meget fiskebeklædning endnu.

Gå endelig ikke for meget på kompromis med prisen, da det godt kan betale sig at give lidt ekstra for fiskebeklædning. Du skal trods alt bruge det i mange timer i streg – du vil derfor sætte pris på, at kvaliteten er i orden.

Lystfiskerens foretrukne beklædning

Er du lidt i tvivl om, hvad du alt bør anskaffe dig? En lystfisker har meget fiskebeklædning liggende klar. Heriblandt er det mest foretrukne:

 • Solide fiskestøvler
 • Varme sokker
 • Varmt undertøj (termoundertøj)
 • Fleecetrøje
 • Fiskejakke
 • Waders til vådt fiskeri
 • Fiskebukser til tørt fiskeri
 • Fiskehandsker
 • Fiskevest
 • Redningsvest
 • Kasket eller hue

Det er lige før, du ikke kan købe for meget, da du dermed har til alt slags vejr og alt slags lystfiskeri. Gå derfor endeligt ikke ned på dit fiskebeklædning.