Karpefiskeri

Hvad er karpefiskeri?

Fiskeri efter karper og stør gøres ofte i samme søer hvis der er tale om put and take sø. Karpen er ikke en tilhørende i de danske søer, men kommer fra udlandet. Der findes en del søer rundt om i landet, som er offentlig tilgængelige hvor man kan fiske efter karper. Alt efter hvilken type karpefiskeri man vil udøve kræver dette forskellige opsætninger af karpe grej. Man kan både fiske efter karper med flåd og majs, som ikke kræver så kraftige fiskestænger, som bundfiskeri efter karper.

Forhandlere af fiskegrej til karpefiskeri

Guider, test og artikler om karpefiskeri

Tilbud på karpe grej

Her på siden finder du et udvalg produkter på tilbud til karpefiskeri.

Karpefiskeri er ret simpelt, men kræver alligevel en række udstyr. Derfor kan man med fordel finde disse produkter på tilbud. Her på siden kan du finde et udvalg af karpegrej til salg hos gode danske og anerkender grejbutikker.

Der findes et kæmpe udvalg af boilies og pellets, som anvendes til bait til karpe og stør fiskeri. Se et udvalg af boilies og pellets her

Karpe fiskeudstyr

Karpefiskeri kræver en del forskelligt udstyr. Her finder du beskrivelser af dette udstyr.

Karpen er en mystisk fisk, som kræver snilde og list for at lokke på krogen.

For det første skal din fiskestang passe til fiskeriet. De fleste steder kræver man en 2,50LBS klassifikation, som et minium, da karper kan blive meget store. Karpen er en stærk fisk og derfor kræver den også stærkt fiskeudstyr.

Hvis det lykkes dig at fange en karpe, skal man være klar med et net af gummi eller en vejeslynge. På den måde beskytter man fisken, da den på intet tidspunkt må røre jorden, græsset eller sandet. Nogle bruger med fordel en karpe sovepose også kaldt en karpe Sack. Her kommer man karpen ned i, så den kan forblive i vandet i mens, man gør klar til foto. Karpefiskeri er et tålmodigheds spil og kræver ofte en overnatning eller to. Karpen er også ofte mest aktiv i nattetimerne. Her kan det være meget rart at kunne trække sig ind i sin karpe bivy, som er et telt beregnet til fiskeri efter stør eller karper. Der findes mange gode mærker af karpefiskegrej, som Prologic, Fox, ESP, Pro line og Starbait.

Karpe agn og forfang

Man kan fange karper på mange forskellige typer agn. Alt efter hvilken agn du vil fiske med kommer an på hvilket forfang og rig man vil anvende. På samme måde som man fisker efter stør kan man anvende et almindeligt hair rig, men kan også fiske med obo up på Stiff D rig. Der findes rigtig mange typer af rigs til karpefiskeriet, som kommer an på fiskevandet. Gider man ikke bøvlet med at binde sine karperigs selv kan man også købe disse rigs færdige. Find færdige rig til karpefiskeri eller materialer til at binde dem selv her under

Karpe fiskesæt

Skal man fiske efter karper eller stør er det vigtigt at fiskesættet passer sammen. Det kræver nemlig stærke fiskestænger og store robuste fiskehjul. Man kan enten vælge at selv kombinere de fiskestænger og fiskehjul, som man kan lide eller købe komplette fiskesæt, hvor det passer sammen fra start. Når man vil fiske karpe kræver dette 2 -3 fiskestænger, da man øger sine chancer væsentligt ved fiskevandet og kan afdække et meget større område med flere stænger. Der er plads til 3 fiskesæt i de fleste rodpods og stativer til karpefiskestænger.