Havfiskeri

Hvad er havfiskeri?

Havfiskeri kan byde op noget exceptionelt godt fiskeri efter store torsk, mørksej, rødspætte, pighvar, langer mm. Man kan tageturbåde ud og fiske efter alt lige fra fladfisk fra lillebælt til havkat og rokker ved Færøerne. Lige meget årstiden er der altid fisk at fange. Fladfisk er bedst over sommeren og ud på efteråret, mens havørred, sild, makrel og torsk er bedst i de kolde måneder fra september og frem til marts. Her i Danmark har vi et meget artsrig hav som tilbyder, masser af mulighder for godt havfiskeri fra egen båd eller en turbåd .

Forhandlere af fiskegrej til havfiskeri

Guider, test og artikler om havfiskeri

Fiskegrej til pilketuren

Skal du ud og dyrke havfiskeri, skal udstyret være i orden. Noget af det vigtigste stykke fiskegrej til havfiskeri er pilken eller pirken. Kært barn har mange navne med en pilk er det stykke tunge endegrej, som sørger for din agn eller forfang kommer hurtigt ned på bunden. Når man er på pilketur, har man typisk også et forfang. Dette forfang kommer an på hvilken fiskeart man vil fiske efter. De mest populære er makrelforfang, sildeforfang og torskeforfang. ‘

Der findes rigtig mange varianter af makrelforfang, nogle med fjer, glitter, papir eller gummi. Finder du makrelforfang på tilbud, så gå efter dem med sølvpapir af trekanter, da de kan være uhyre effektivt. Generelt bider makrellen på alt, men kan have dage hvor de er svære at lokke.

Ligesom makrelforfang, så kan man også købe sildeforfang med små sølv trekanter. Sildeforfanget bruges som navnet til at fiske efter sild, men er også super effektiv til mange andre fiskearter. Der er flere kroge på et sildeforfang og fiskelinen er tyndere. Dog kan et sildeforfang stadig bruges til fiskeri efter makrel med mindre pirke eller blink. Man skal dog klippe 1 eller 2 ophængene af, så linen ikke knækker ved fuldthus.

Fiskestang til havfiskeri

En fiskestang til hav fiskeri skal være grej af den tunge kaliber. Den skal kunne holde til stor belastning, da man ofte løfter fiskene op fra skibssiden i fiskestangen. Så en god fiskestang skal starte omkring en kastevægt fra 100g og gerne op over 400-500gram. Alt efter om der er tale om konkret pirkefiskeri fra båd eller man også vil dyrke kastefiskeri, så skal man finde en havfiskestang der passer. Skal du blot pirke ud fra siden af båden kan du nøjes med en god 6-7 fods pirkestang. Vil du gerne kaste lidt fra båden skal du op i hele 7 – 8 fod.

Fiskehjul til havfiskeri

Du skal bruge et godt stærkt fiskehjul til havfiskeri. Især hvis du skal fiske efter torsk, da disse fisk kan blive meget store. Der er flere muligheder når man skal vælge et fiskehjul til havfiskeri. Man kan både vælge et almindeligt fastspolehjul eller et multihjul. Multihjulet er klart det mest bekvemmelige, når det kommer til havfiskeri, men kræver lidt øvelse. Man kan sagtens anvende et almindeligt fastspole fiskehjul, men det slider hårdt og mand skal investere i nogle af de dyre hvis det skal holde til mange fiske ture.

Husk og anvend en kraftig fletline til havfiskeri, da bunden kan være fyldt med skarpe sten eller sunkne objekter.

Fisketur til det gule rev

En af de mest kendte fiskpladser når vi taler om havfiskeri er det gule rev, som strækker sig langs den jydske vestkyst op mod norskerende. Det mest almindelige når man skal på havet er en fisketur med kutter. Disse specialbyggede fiskekuttere kaldes for turbåde. Her er der et bestemt aftale pladser og der er så skippers opgave at finde de bedste fiskepladser på dagen. Man booker sig ind på en plads, men man skal være indstillet på at møde tidligt op, da skibet noget tid ud til de bedste fiskepladser. I flere havne tilbyder disse turbåde fisketure på det gule rev. Du kan blandt andet sejle fra Hanstholm, som nok har den største flåde af turbåde, blandt andet Rederiet med MS Bonito. Ved Vorupør finder du Mågen med Thøge som skipper. Her kommer du ud med en solidt dansk traditionel fiskekutter med god stemning og godt mandskab. Overover dette kan du komme på fisketure med turbåd fra Thyborøn og Hirtshals.

Fiskegrej til havfiskeri på tilbud

Som sagt skal fiskegrejet være i orden når vi snakker havfiskeri. Det salte vand og stærke torsk kræver godt grej. For at spare lidt kan du her finde gode tilbud på fiskegrej til havfiskeri. Naviger imellem de nedsatte vare indtil du finder det fiskegrej, som passer bedst til din pengepung.